Blog yazmadan once

Blog Yazarlığı'na Başlarken

Blogunuzu kurdunuz, temasıyla renkleriyle seçtiğiniz konuya kadar, kısacası herşeyiyle tamam. Sıra geldi blog yazarlığınızı göstermeye, paylaşımlarınızı sevdirip bol bol yorum ve beğeni almaya. Bu blog yazarlığınızı göstereceğiniz konudaki tecrübe ve bilgiye bağlı olarak başarılı veya çok başarılı olabilirsiniz, ama ilk paylaşımınızı yapmadan önce, bu tecrübe edindiğim ön bilgiye bir göz atıp deneyin bence. Eminim bunlar paylaşacağınız makaleler ve içeriklerde duraksayıp nasıl devam etsem? sorusunu kaldırmanıza yardımcı olacaktır.
bir blogda yazar nasıl olunur

Bir Blog'cu için Gerekenler

Blog kurmak herkes için oldukça basit ve masrafsız artık, her isteğen bir blog sahibi olabilir. Bir sürü platform ücretsiz alan ve domain veriyor. Bazılarının kar amacı güderek yaptıkları bu hizmet internet ortamında (internet atığı) dediğimiz bir sürü sitenin oluşmasına neden oldu. Bu siteler hit yani ziyaretçi sayısını bölerek internet üzerinden istediğimiz bilgiye veya o konuda paylaşımını yapmamıza engel oluyor. Sizde bunlardan biri olmamak için öncelikle nasıl paylaşımlar yapacağınıza dikkat ederek en doğru şekilde bilgi vermeye çalışın. Bilgi ve deneyiminiz olduğunu düşündüğünüz konular üzerine bir blog açmak en doğrusu.

Uyumluluk

Google adsense başvurularında olumsuz cevap alanlar 'içeriğiniz uyumsuz' gibi bir sorunla karşılaşır, bu sorun paylaşımınız veya temanızla alakalı olabilir, hem ziyaretçilerinizin hemde google amcanın dikkatini çeker. Paylaşımlarınızın içeriği birbiriyle yada başlıkla uyumsuz olmamalı.Gözleri yormayan bir tema kullanın.
Misal; verdiğiniz başlık makalenizi yansıtmalı, içeriğe ve temanıza uygun bir görsel kullanın.

Makale

Bir yazınızda bilgi kısmı dışında 'başlıklardan hemen sonraki metin' hariç aktaracaklarınızı mümkün mertebe özet ve öz bir şekilde yazın. Bu okuyucularınızın makalenizi okurken sıkılmadan bitirebilmesi için önemli. Makalelerinizi başlıklar halinde ve 'Heading Etiketleri' dediğimiz kullanılan etiketlerin düzenine uygun olarak yazın, max. 1 h1, 4 h2 ve 4 h3 kullanın. Yazım kurallarına dikkat ederek ve açıklayıcı cümleler kurarak.

Ruh Hali

Başlamadan önce kendinize öz güven sağlayın. Sevdiğiniz bir müziği açarak veya sizi mutlu edecek bir şeyler düşünerek. Blog yazarlığına başladıysanız zaten severek yaptığınız için bunlar sadece takviye diyebilirim. Siz zaten en iyisisiniz...

Not: bu makale zaman içerisinde değiştirilebilir veya ek yapılabilir.

Yorumlar

  1. ne güzel öneriler vermişsin yeni başlayanlar için
    yüreğine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok sağlun. teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Google bağlantı yolu arama motoru

Blogger için css buton oluşturma

Kod editörü araçlarini özelleştirme